Att våga ta steg

Att få sms från människor där dem berömmer mig för att vara stark och att våga ta steg. Idag fick jag ett sjukt fint sms från min barndomsvän Amanda, som värmde hela hjärtat. Men så tänkte jag lite, tänk om jag kan inspirera ännu fler?
 
För mig handlar det om att försöka övervinna sina egna rädslor. Det kan handla om att skriva ett "hej :)" i chatten till någon man tycker om eller att kanske springa två kilometer längre än vad man brukar. Sätter jag ett mål så ska jag klara det, tänker jag. Har man höga mål kommer man ofta en bra bit på vägen, om du är villig att kämpa för det förstås. I livet kommer du behöva ge mer än vad du får tillbaka, så enkelt är det. En vacker dag kommer du förhoppningsvis att inse detta och sluta klaga på småsaker (vem som tog in tvätten eller vem som tog ut hunden). GÖR DET BARA, säger jag. 
 
När du har gjort något du inte ville, något som du ville eller något som någon annan ville kan du se det som en övning. Antingen har du lärt dig att detta är inget för mig men jag gjorde det ändå eller så kanske du inser att OH WOW detta är faktiskt min grej. Livet handlar om att testa nya saker och ibland innebär det verkligen att testa 100 nya saker innan du hittar rätt. Oavsett om det blir "fel" på vägen har du gjort rätt val. Du valde att faktiskt göra något, till skillnad från alla andra som står och såg på.
 
"Du väljer din egen lycka" tycker jag är ett bra citat. Man kan välja att se det goda i ting eller inte, det är ditt val. Mitt val är att leva varje dag fullt ut och försöka se det positiva i det lilla. Skit i personer som drar ned ditt humör, du har all rätt att skina. Ni är alla så himla värdefulla och det vore synd om världen gick miste ert leende. Att vakna och känna sig bra är något jag lärt mig, det kommer med tiden. Börja med att se allt bra du gör, för det finns faktiskt en hel del. 
 
En del människor tror att jag är rädd och orolig över min flytt som faktiskt är mitt största äventyr hittills. Tro mig, jag har varit rädd. Men jag är inte det längre. Jag vet att jag aldrig kommer komma någonstans om jag står kvar och trampar på samma plats, det gräver mig bara djupare ned. Vad vore livet om vi inte fick vara rädda ibland? Om min flytt till England kan få fler personer att våga, då betyder det sjukt mycket för mig. Tänk på att du rör dig när så många andra står stilla och är rädda. VÅGA.
 
Uppskattning är en annan viktig del i livet. Visa om du gillar någon, säg hur du känner och våga vara du. Jag har gått runt för länge och skjutit på känslor på grund av den där förbaskade rädslan. Det finns ingen morgondag, det finns nu nu och nu. Gör det, skjut inte upp din kärlek till en morgondag som kanske inte kommer. Jag tror att om vi uppskattar varandra mer så kommer vi att må bättre, jag menar vem blir inte glad av en fin komplimang? DAGS ATT TA TAG I LIVET.
 
Och till slut, DU. Du som läser. Du är en himla fin person, en väldigt stark person och en väldigt inspirerande person. Du gör mig glad, för du läser just detta. Jag uppskattar dig, det kanske inte betyder så mycket men jag vet iallafall att du kan precis vad du vill. Sätt höga mål, reach for the stars och sluta aldrig hoppas. Du kommer nå dit, jag vet det! Puss boys and girls
 Ps. Visa alltid den bästa versionen av DIG